BG | EN

Блог

Не моят, но Божият начин

Бог знае много по-добре от нас!

„А вярата е твърда увереност в онова, на което се надяваме, и убеденост в онова, което не се вижда“ (Евр., гл. 11, ст. 1*)

Една сутрин пиехме кафе с понички с дъщеря ми, която е майка на две прекрасни, енергични деца. И двамата се намирахме в трудни периоди от живота си. Тя преминаваше през болезнен развод, а аз наскоро бях диагностициран с Паркинсон. Прочетохме първи стих от Евреи, гл. 11 и тогава дъщеря ми сподели свое прозрение, което ме порази. Тя каза: 

-       Според мен, е страхотно, че когато имаме трудности и не виждаме изход, Господ ни изненадва с решението на проблема!

Изминаха три години от тази наша среща. Днес тя е омъжена за чудесен човек, който е християнин, а аз имам единствено леки симптоми на заболяването.

Често си мисля, че разполагам с решението за своите житейски борби и в молитвите си се опитвам да убедя Господ да види нещата като мен. Сега просто се моля да бъде Божията воля в живота ми. А Божият отговор обикновено е по-невероятен, отколкото мога да си представя. Колко велики са Божията вярност, мъдрост и сила!

 

 Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-11-07

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013 

Прочети още

Вяра да тръгнеш
Вяра да тръгнеш
 

Може би ние не сме били призовани към толкова радикална промяна. И все пак, не сме много по-различни от учениците. Когато Господ Иисус ни кани да Го последваме, ние трябва да оставим всичко, което ни пречи да Му се доверим. С други думи, трябва да бъдем

Бог заслужава нашата почит
Бог заслужава нашата почит
 

Дали сте забравили колко удивителен и велик е Господ? Отделете време днес, за да си припомните.

Краят
Краят
 

Макар и пътят пред нас да е неясен, Бог ни е дал да знаем какъв ще бъде краят.