BG | EN

Блог

Писмо до Бога

Нека предоставяме своя товар на Бога с пълно доверие.

“Не се тревожете за нищо, но при всички случаи изричайте с благодарност пред Бога своите прошения чрез молитва и моление” (Фил., гл. 4, ст. 6*).

Когато бях в тийнейджърска възраст, баща ми почина, не ме приеха в университета и едва успявах да се изхраня. Чувствах се смазана и ми беше трудно да се моля. Затова написах писмо до Бога, в което молех своя небесен Отец да се намеси. Прочетох го няколко пъти, пъхнах го в плик и забравих за него. Изглеждаше ми наивно и глупаво и не бях сигурна, че Господ ще послуша.

Години по-късно намерих писмото и знаех, че Бог е бил наясно с мъката в сърцето ми през цялото време. Като погледнех назад, можех да видя начините, по които Той бе присъствал в живота ми.

Понякога сме толкова съкрушени от обстоятелствата, че не можем да изкажем пред Бога това, което изпитваме. Няма значение дали пишем, мънкаме или плачем в Божието присъствие – Той слуша! Всичко, което трябва да направим, е да дадем товара си на Бога и да го оставим в Неговите ръце . Когато се тревожим постоянно, след като сме направили това, ние си взимаме товара обратно. Важно е да се доверим, че Бог ще разреши ситуацията на Своето време и по Своя начин.

 

 

Линк към оригиналната статоя: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-11-20

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Какво е необходимо?
Какво е необходимо?
 

Дали сме повече посветени на различни служения, отколкото сме посветени на Бога?

Като птица
Като птица
 

"Ще пея на Господа, докато съм жив, ще величая моя Бог, докато съществувам" (Пс. 104, ст. 33)

Господ ни помни
Господ ни помни
 

Невъзможно е за Бога да ни забрави - ние сме Негови деца и Той ни е врязал на дланите Си.