BG | EN

Блог

Всяка възможност

Не винаги нещата се развиват по план или според мечтите ни. Бог обаче дава възможности, в които да Му служим и да сме полезни.

“Затова като имаме по Божия милост това служение, ние не се обезсърчаваме” (2 Кор., гл. 4, ст. 1*).

Поради икономическата ситуация в семейството ми, се наложи да работя в продължение на три години, преди да продължа образованието си. Вълнувах се от възможността да отида в колеж. 

След като завърших право, се надявах да намеря мечтаната от мен работа и да мога да осигурявам семейството си. Оказа се, че това не е лесно. Хванах се на работа в една религиозна книжарница и съм там вече няколко месеца. Понякога ми става тъжно, като си спомня мечтите и надеждите, които имах в колежа. Все още искам работа, която ми позволява да използвам наученото там и бих желал да подпомогна семейството си в образованието на брат ми.

Един ден обаче Светият Дух каза в сърцето ми: „Да служиш на Бога е дар и много специална възможност“. Тогава се научих да благодаря за всяка възможност, която Бог ми предоставя. Този специален шанс да работя в религиозна книжарница беше от Бога. Не мога да кажа за утрешния ден, но съм благодарен, че днес мога да служа и работя за Господ.

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-08-25

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Първо Божието царство
Първо Божието царство
 

Ако търсим Бога и се стремим да Го почитаме в своите решения, ще ставаме свидетели на Неговото мощно действие в живота ни.

Детска вяра
Детска вяра
 

Бог е мой помощник.

Семейна вражда
Семейна вражда
 

Господ ни учи да се молим за всички, включително за хората, с които не се разбираме, а не да даваме израз на негативни чувства спрямо тях.