BG | EN

Блог

Ръце и нозе

Христос ни е призовал да бъдем Неговите ръце и нозе в този свят.

„А Царят в отговор ще им каже: „Истината ви казвам: доколкото сте сторили това на един от тези Мои най-малки братя, на Мене сте го сторили.“ (Мат., гл. 25, ст. 40*).

Днешният библейски стих е изключително важен за мен. Той ми помогна да осъзная, че Христос иска да бъдем Неговите ръце и нозе.

Открила съм различни начини да почитам Бога чрез действия на служение. Преди няколко години започнах да посещавам една 94-годишна жена в местен дом за възрастни всяка сряда. Радвах се да слушам разказите ѝ за това как е готвила върху печка на дърва и други спомени от младостта ѝ. Тя се пресели при Христос на 96 години. Сега помагам в социалната кухня в църквата. Предоставяме храна на хора в нужда и също предлагаме кафе в църковния салон неделя сутрин. Да се усмихвам на хората, да ги прегръщам или просто да им казвам „Добро утро!“ ми носи радост.

Винаги има нужди около нас, които можем да посрещнем. Бихте могли да бъдете доброволец в някоя болница, да откарате някого до доктора или да изпратите картичка на човек от църквата. Дори да отворите вратата пред някого може да бъде начин да послужите на Христос. Ние благославяме останалите с всяко действие на служение и биваме благословени, когато почитаме Бога със своите ръце и нозе.

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2024-04-12  

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

 

Прочети още

Победоносният Агнец
Победоносният Агнец
 

Христос е възкръсналият Цар, Който владее над целия свят!

Първо Божието царство
Първо Божието царство
 

Ако търсим Бога и се стремим да Го почитаме в своите решения, ще ставаме свидетели на Неговото мощно действие в живота ни.

Бог върви редом с теб
Бог върви редом с теб
 

Нека не забравяме, че Господ Иисус Христос не се е отделил от нас в нито един момент от живота ни.