BG | EN

Блог

Когато бурята е силна

Когато сме несигурни и изплашени, Бог ни е дал Словото Си, за да намерим уверение и сигурност.

“Не се бой, защото Аз съм с тебе; не се смущавай, защото Аз съм твой Бог; Аз ще те укрепя, ще ти помогна и ще те поддържам със Своята победоносна десница” (Ис., гл. 41, ст. 10*).

Когато разбрахме, че съм бременна, със съпругът ми се уплашихме. Предишни бременности бяха завършили с помятане и тъкмо последният път бях с извънматочна бременност. Като имаше предвид историята ми, моят доктор незабавно ми предписа хормонални добавки. Съпругът ми настоя да ги вземем, преди да се приберем. Не искаше да рискува.

Щом се прибрахме, аз си легнах, уплашена и със сълзи на очи. Помолих Господ да мога този път да задържа бебето. Мислех, че след молитвата ще се почувствам по-добре, но нищо не се промени. Затова потърсих текст в Писанието, който да ми помогне да превъзмогна страха си. Отчаяно се нуждаех от уверение от Бога. Тогава попаднах на Исая 41:10. Реших, че ще чета този стих и ще размишлявам върху него всеки ден. Написах го на лепящи листчета, които поставих по стените и го сложих като тапет на дисплея на телефона си.

С времето започнах да вярвам това, което четях. Доверих се, че Господ ще бъде с мен по време на бременността, независимо от резултата. За да упражнявам вярата си, аз започнах да купувам детски продукти. До този момент вече нямах съмнение, че ще нося бебето си на ръце. Изкарах лека бременност и родих здраво момченце.

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-08-20

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Какво е необходимо?
Какво е необходимо?
 

Дали сме повече посветени на различни служения, отколкото сме посветени на Бога?

Като птица
Като птица
 

"Ще пея на Господа, докато съм жив, ще величая моя Бог, докато съществувам" (Пс. 104, ст. 33)

Ръце и нозе
Ръце и нозе
 

Христос ни е призовал да бъдем Неговите ръце и нозе в този свят.