BG | EN

Блог

Без "задънени улици"

Когато Господ ни е водач, всяка "задънена улица" става възможност.

„Тъй казва Светият, Истинният, Който има ключа на Давид. Когато Той отвори, никой няма да затвори, и когато Той затвори, никой няма да отвори“ (Откр., гл. 3, ст. 7*).

 Докато вървях навън една сутрин, размишлявах върху една на пръв поглед невъзможна ситуация, в която беше попаднал внукът ми в училище. Внезапно пред мен изскочи знак за задънена улица и бетонна стена. Като се приближих обаче видях метална врата в стената и чух шума от натоварен трафик от отсрещната страна. Щом отворих вратата, се озовах на тротоара на една главна улица. Улицата беше затворена за коли, но пеша можеше да се мине през нея. Осъзнах, че Бог може да направи път дори там, където няма такъв. Той ми вдъхна увереност, че има отговор за проблема на моя внук.

Често се сблъскваме със ситуации, които ни се струват като „задънени улици“. Може да забавим ход или да се обърнем обратно, изплашени какво би се случило, ако стигнем до края. Но с Господ няма „задънени улици“. Когато имаме смелостта да продължим напред, Той ще ни покаже път, който да ни изведе от затруднението.

 Молитва: Скъпи Боже, дай ни смелост да продължим по пътя, докато видим вратата, която си отворил за нас. Амин.

 

Линк към оргигиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-01-16

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Ръце и нозе
Ръце и нозе
 

Христос ни е призовал да бъдем Неговите ръце и нозе в този свят.

Първо Божието царство
Първо Божието царство
 

Ако търсим Бога и се стремим да Го почитаме в своите решения, ще ставаме свидетели на Неговото мощно действие в живота ни.

Бог върви редом с теб
Бог върви редом с теб
 

Нека не забравяме, че Господ Иисус Христос не се е отделил от нас в нито един момент от живота ни.