BG | EN

Блог

Приоритет номер едно

Ако не сме решени да поставим Господ на първо място, лесно можем да загубим дни, седмици и дори години в неща от второстепенно значение.

„Една жена, на име Марта, Го прие у дома си. Тя имаше сестра, на име Мария, която бе седнала при нозете на Иисус и слушаше словата Му. А Марта се улиса в голяма шетня и като пристъпи, рече: „Господи, не Те ли е грижа, че сестра ми ме остави сама да шетам? Кажи ѝ, нека ми помогне.“ Но Иисус ѝ отговори: „Марто, Марто, ти се грижиш и безпокоиш за много неща, а пък само едно е потребно. Мария избра по-доброто и то няма да ѝ се отнеме“ (Лк., гл. 10, ст. 38 – 42*).

Коя от двете сестри ви описва по-добре? Дали лесно се разсейвате и напрягате или сте готови да се учите от Бога с охота? 

Когато Христос посещава дома им, за Марта шетането около Него става по-важно от това да Го слуша. Макар че и двете сестри изразяват своята любов и  грижа към Господ Иисус чрез действията си, Мария избира по-добрия начин.

Понякога в забързаното ни ежедневие ние губим от поглед важността на това да освежим духа си чрез Божието присъствие. Въпреки че Господ не иска да изоставим своите отговорности, ние всеки ден се нуждаем от време на молитва, четене и размишление върху Писанието.

Нашите взаимоотношения с Господ би трябвало да заемат първо място в живота ни. Умът и духът ни се нуждаят от ежедневно обновяване чрез Божието слово, така че нашите мисли , поведение, чувства и действия да произлизат от прилагането на духовните истини. Но, както всички вероятно сме разбрали, това не е лесно, тъй като нашата егоистична природа се опитва да вземе надмощие, а светът със своите стремежи, удоволствия и изкушения ни насърчава да си угодим.

Нищо не би трябвало да измества взаимоотношенията ни с Христос. Подобно на Мария, отделете време да слушате и да се учите от Господ Иисус чрез Неговото слово.

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.intouchuk.org/read/daily-devotions/our-top-priority 

 

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Източникът на нашата надежда
Източникът на нашата надежда
 

Тъй като е лесно да се обезсърчим, ние се нуждаем от напомняне, че Господ работи за нашето добро.

Да даваш и да получаваш
Да даваш и да получаваш
 

Бог е планирал децата Му да разчитат едни на други, което включва както даване, така и получаване на помощ.

Чудото да си жив
Чудото да си жив
 

Не всеки осъзнава колко ценен дар е животът, за да използва изцяло потенциала му.