BG | EN

Блог

Да даваш и да получаваш

Бог е планирал децата Му да разчитат едни на други, което включва както даване, така и получаване на помощ.

Дълбоките, искрени взаимоотношения изискват време и усилия. Като човешки същества обаче, ние всички имаме физически, умствени и емоционални ограничения, които не можем да пренебрегнем. Дори Господ Иисус, Който е всемогъщ, отделяше време, в което да се изолира от тълпите и учениците Си, за да почерпи сила от общуването с Отец: „А Той се оттегляше в усамотени места и се молеше“ (Лк., гл. 5, ст. 16*).

Когато не можем да вложим във взаимоотношенията си толкова, колкото сме се надявали, може би е наш ред да получим. Мойсей е добър пример за това. Докато държи Божия жезъл издигнат нависоко, Израил надделяват над Амалик, но щом ръцете му отслабнат и той ги свали, амаликитците започват да настъпват. Затова „взеха камък, сложиха го там, където стоеше, и той седна на него. А Аарон и Ор подпираха ръцете му – единият от едната страна, а другият от другата. Така стояха ръцете му издигнати до залез слънце. Така Иисус с остър меч победи Амалик и войската му“ (Изх., гл. 17, ст. 12 – 13*).

Историята на Мойсей ни напомня, че понякога най-доброто, което можем да направим, е да позволим на нашето семейство и приятели да ни помогнат. Все пак Господ ни е устроил така, че да разчитаме едни на други.

 

Линк към оригиналната статия:https://www.intouchuk.org/read/daily-devotions/give-and-take 

 

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Да носиш промяна
Да носиш промяна
 

Човек, който избира да се подчинява на Бога, може да има огромно влияние върху живота на другите.

Приоритет номер едно
Приоритет номер едно
 

Ако не сме решени да поставим Господ на първо място, лесно можем да загубим дни, седмици и дори години в неща от второстепенно значение.

Наслаждавай се в Господа
Наслаждавай се в Господа
 

Радваме ли се на взаимоотношенията си с Бога?