BG | EN

Блог

Живот в настоящето

Този ден е уникален и неповторим. Бог иска да го изживеем смислено с Него.

Това е денят, който Господ определи: нека в този ден да се радваме и да се веселим“ (Пс. 118, ст. 24*)

За да оползотворим сегашния момент, който никога няма да се върне обратно, ние трябва да изберем да живеем в него. Твърде често сме изпълнени със съжаление за миналото или тревога за бъдещето и пропускаме възможността, която е тук и сега.

Този ден е единствен по рода си. Това е денят, който Господ е сътворил. Преди очите ни да се отворят тази сутрин, Бог ни е изпреварил, за да изпълни всяка част от деня. Той го е видял от начало до край и е планирал Своите цели за нас. Понеже сме Негови деца, ние можем да Му се доверим и да се зарадваме в този ден.

Изпълнете деня с молитва. Молитвата е нещо повече от заповед, тя е разговор с Бога, Който държи света в ръката Си. Когато се молим, ние достигаме до небесата и сваляме крепости. Пристъпваме към трона и събаряме планини. Нашите молитви съдействат за оформяне съдбата на тези, които обичаме. Ние поваляме великаните на страха.

Молитвата в името на Господ Иисус Христос задвижва благословенията, които Бог е дал в живота ни. Тя насища душите ни с мир, който превишава разбирането ни. Изпълва ни с вяра, за да се изправим пред всяка трудност. Подхранва надеждата ни.

Преживейте чудото на сегашния момент. Зарадвайте се в него. Направете го смислен.

За размисъл: Осъзнаваме ли, че настоящият момент е уникален и няма да се повтори? Какви мисли ни изпълват – дали съжаляваме за миналото, тревожим се за бъдещето или живеем в настоящето, като го осмисляме?

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.jhm.org/Devotionals/04-16-22-psalm-118-24

 

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013 

 

 

Прочети още

Да даваш и да получаваш
Да даваш и да получаваш
 

Бог е планирал децата Му да разчитат едни на други, което включва както даване, така и получаване на помощ.

Полезни ли сме?
Полезни ли сме?
 

Бог не ни е създал и впоследствие спасил, за да живеем фокусирани върху собствените си живот, нужди и проблеми. Всичко това можем да оставим на Него. И тогава да се огледаме около себе си, за да видим чуждите нужди.

Силата да устояваш
Силата да устояваш
 

Когато изпитанията изглеждат смазващи, не се отказвайте от Господ, Който никога няма да ви подведе!