BG | EN

Блог

Да станем като децата

Децата са чисти, неподправени и необременени от света. Нека бъдем като тях.

„Но Иисус рече: „Оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е небесното царство.“ (Мт., гл. 19, ст. 14*).

Дъщеря ми работи в детска градина, където полага специални грижи за малко момче, чийто мозък е увреден още от раждането. Той се храни посредством тръба в носа и не може да ходи, нито да разговаря с другите деца в градината. Дъщеря ми помага за поддръжката на медицинското му оборудване и се грижи за здравето и комфорта му.

В следобедите, когато времето е подходящо, тя извежда детето на детската площадка. Веднъж забеляза две деца, които спореха за играчка и момчето, което спечели спора, дойде и подари играчката на болното дете. Друг път едно момиченце се приближи с нейна любима книжка с картинки и му четеше от нея, въпреки че момчето не можеше да я разбере. Много деца идваха при него, като казваха мило: „Хайде да играем!“

Историите на дъщеря ми за тези деца винаги изскачат в ума ми, когато размишлявам върху днешния стих  от Писанието, който ни казва, че трябва да „станем като малките деца“. Те са тези, които не се влияят от обстоятелствата, не ги е грижа как ги виждат хората и могат да дават безкористно и да предлагат помощ, без да очакват нещо в замяна.

 

 Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2024-06-03 

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Спокоен сън
Спокоен сън
 

"Спокойно лягам и спя, защото Ти, Господи, ми даваш да живея в безопасност" (Пс. 4, ст. 8).

Радостно сърце
Радостно сърце
 

Независимо какво се случва около нас, винаги можем да се радваме в Божието присъствие.

Какво е необходимо?
Какво е необходимо?
 

Дали сме повече посветени на различни служения, отколкото сме посветени на Бога?