BG | EN

Блог

Като птица

"Ще пея на Господа, докато съм жив, ще величая моя Бог, докато съществувам" (Пс. 104, ст. 33)

„Познавам всички птици, които са във въздуха, и всичко, което се движи по полето, е Мое“ (Пс. 50, ст. 11*).

Когато внезапно загубих работата си, аз нямах никакъв източник на доход, нито перспектива пред себе си. Гледах как спестяванията ми се стопяват, а мечтите ми се изпаряват. Потънах в непосилни дългове. Лежах будна през нощта, докато в ума ми се въртяха сметки.

Една сутрин хвърлих замъглен поглед през прозореца, където една малка птичка пееше своята весела песен, след което се запъти по пътя си във вятъра и дъжда. Възхитих се на това крехко създание, което пееше и си намираше занимание, независимо от опасното време. „Нека съм като тази малка птичка, Господи, – прошепнах – която Те хвали насред трудностите“.

Скоро умът ми се изпълни с всички мои благословения. Наведох глава и благодарих на Бога за всичко, което имах. Осъзнах, че тревогата по никакъв начин няма да подобри ситуацията ми. Подобно на птицата, имах нужда да продължа напред, да върша каквото мога и да прославям Бога за грижата и действието Му в живота ми.

Вдъхновена от птицата, аз продължих да насочвам фокуса си върху това да прославям Бога, вместо да позволявам тревогата да ми пречи. Не исках да пропилявам живота си в грижи за финансовото си състояние, когато можех да живея за Господ. Предприех стъпки към промяна на мисленето си. Говорих с пастира в църквата ми относно доброволческа работа. С времето финансовата помощ започна бавно да се появява, но тези дни ми спечелиха богатства в лицето на нови приятели, нови умения и по-силна вяра в Бога.

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2024-05-21 

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Какво е необходимо?
Какво е необходимо?
 

Дали сме повече посветени на различни служения, отколкото сме посветени на Бога?

Красотата на Божието слово
Красотата на Божието слово
 

Сред шума на света има едно място на мир, където намираме мъдрост и сила - Библията.

Да помним
Да помним
 

Отделете време да си припомните истории на Божията вярност и ги споделете с хората във вашия живот.