BG | EN

Блог

Бог върви редом с теб

Нека не забравяме, че Господ Иисус Христос не се е отделил от нас в нито един момент от живота ни.

„Бъдете силни и храбри, не се бойте и не изпитвайте ужас от тях, защото Господ, твоят Бог, Сам ще тръгне с тебе; Той няма да отстъпи от тебе и няма да те изостави“ (Вт., гл. 31, ст. 6).

 -       Къде отиде цялото това време? – попитах на глас, докато се взирах в бележника си. 

Като бъдеща майка, на която остава едва един месец до определения термин, с всеки изминал ден аз се притеснявах все повече. Имаше толкова много неща, които още не бях подготвила.

Бяхме ограничени финансово, което ме правеше още по-разтревожена покрай новите отговорности и предстоящите болнични разходи. На всичко отгоре, досега никога не се бях грижила за бебе. В мен се прокрадваше силното усещане за несигурност и безпомощност. Чувството, че не мога да се справя заплашваше да ме смаже.

Съпругът ми чу моя въпрос и дойде при мен, като ме прегърна в опит да ме утеши. Той прочете част от написаното в бележника ми отпреди няколко седмици: „„Бъдете силни и храбри, не се бойте и не изпитвайте ужас от тях, защото Господ, твоят Бог, Сам ще тръгне с тебе; Той няма да отстъпи от тебе и няма да те изостави“ (Вт., гл. 31, ст. 6).

Знам този стих от толкова отдавна, че понякога съм подхождала към него небрежно. И все пак, в този момент на силен страх, той ми даде утеха. Сякаш моят небесен Баща дойде да ме прегърне и да ми напомни в точния момент: „Аз вървя редом с теб“. Нямаше нужда да живея повече със страх и несигурност.

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2024-03-26  

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013 

Прочети още

Победоносният Агнец
Победоносният Агнец
 

Христос е възкръсналият Цар, Който владее над целия свят!

Първо Божието царство
Първо Божието царство
 

Ако търсим Бога и се стремим да Го почитаме в своите решения, ще ставаме свидетели на Неговото мощно действие в живота ни.

Да помним
Да помним
 

Отделете време да си припомните истории на Божията вярност и ги споделете с хората във вашия живот.