BG | EN

Блог

Пей хвала

Когато наситим ежедневието си с хваление на Бога, то се изпълва с мир и радост.

„Запейте нова песен на Господа, защото Той извърши чудеса“ (Пс. 98, ст. 1*)

Като дете, живеех в малка къща с пет сестри, един брат и родителите ми. Всички споделяхме многото си домашни задължения – готвене, пране и грижа за по-малките деца. Родителите ми обаче разведряваха задачите ни с музика. Когато мама пееше духовни песни в кухнята или татко свиреше на китара на верандата, цялото семейство запяваше. След време купихме едно старо пиано и се научихме да свирим. Тези песни ме научиха да насочвам вниманието си към Христос, когато животът става труден, да разговарям с Господ и да размишлявам върху Писанието често.

В посланието на ап. Павел към ефесяните, той насърчава Божия народ да пее (вж. Еф., гл. 5, ст. 9). Може би си спомня случая от Деяния 16 гл., когато той и Сила се намират в затвора във Филипи. В полунощ, когато двамата пеят химни, земетресение разтърсва затвора, вратите се отварят и оковите им падат.

Днес, много години по-късно, аз слушам вдъхновяваща музика на обяд и се изпълвам с мир. В късния следобед свиря на пиано и намирам радост. В безсънните нощи си спомням песни от детството ми и това ми дава покой. 

Намираме утеха, когато пеем хвала на Бога.

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-10-07

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Да отразяваме Божията любов
Да отразяваме Божията любов
 

Бог ни дава силата да изпълним заръчаното ни от Него, което за собствените ни сили е невъзможно.

Вяра да тръгнеш
Вяра да тръгнеш
 

Може би ние не сме били призовани към толкова радикална промяна. И все пак, не сме много по-различни от учениците. Когато Господ Иисус ни кани да Го последваме, ние трябва да оставим всичко, което ни пречи да Му се доверим. С други думи, трябва да бъдем

Божиите мистерии
Божиите мистерии
 

Липсата на пълно знание не трябва да бъде пречка за вярата и доверието ни в Бога.