BG | EN

Блог

Красива песен

Трудно е да живеем в хармония с всички хора, но, като християни, сме призовани именно на това.

„Нека има разбирателство сред вас. Не бъдете високомерни, а проявявайте смирение. Не превъзнасяйте себе си!“ (Рим., гл. 12, ст. 16*)

Докато растях, много обичах да свиря на китара. Въпреки че свиренето на инструмент ми се отдаваше, с пеенето не беше така. Спомням си, че се записах на уроци с вокален педагог и се опитвах да овладея изкуството на пеенето. Всяка седмица, докато учителката задаваше ноти, тя предизвикваше гласа ми, като натискаше клавиши нагоре-надолу по пианото. Копнеех да чуя одобрителните думи: „Точно така, хвана всеки тон от тази октава“. А се страхувах от: „Много е равно“ или „Високо е“.

Да се науча да пея беше предизвикателство. Не просто ме изваждаше от зоната на комфорт, но и изискваше постоянни упражнения. Гласът ми трябваше да стане гъвкав и да се адаптира към песните, които пеех.

В Посланието към римляните апостол Павел ни казва да живеем в хармония с останалите. Това обаче не винаги е лесно. Когато мисля за всички хора, които съм срещал през годините, има такива, които са изключително трудни за хармонизиране. Но, като християни, ние сме призовани именно на това – да обичаме другите дори когато това изглежда невъзможно.

Днес моля Господ да ми помогне да обичам другите независимо колко трудно може да бъде това. Със смирено сърце ще отвръщам на грубостта с любов в желанието си да зарадвам Бога с хармонична песен.

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-09-14

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Писмо до Бога
Писмо до Бога
 

Нека предоставяме своя товар на Бога с пълно доверие.

Да отразяваме Божията любов
Да отразяваме Божията любов
 

Бог ни дава силата да изпълним заръчаното ни от Него, което за собствените ни сили е невъзможно.

Не моят, но Божият начин
Не моят, но Божият начин
 

Бог знае много по-добре от нас!