BG | EN

Блог

Ценен за Бога

Вместо да гледаме другите и да се сравняваме с тях, нека погледнем на Господ Иисус Христос, за да разберем колко ценни сме за Него.

„Небесното Царство прилича още на скрито в нива съкровище. Човек, като го намира, го скрива. Изпълнен с радост за него, той отива, продава всичко, което има, и купува тази нива“ (Мат., гл. 13, ст. 14*).

Преди не смятах, че съм особено ценна за Господ. Мислех за себе си неща от сорта на: „Не изглеждам така добре както еди-кой си. Не притежавам толкова ценни способности. Не съм достатъчно добра.“ Понякога тези мисли започват с нещо толкова дребно, като това, че не съм поканена на дадено събитие, което ме кара да се чувствам отхвърлена. Друг път се усещам, че въртя в ума си болезнени думи или действия, насочени срещу мен.

Размишленията върху днешния пасаж от Матей ми помогнаха да видя как Царят на царете и Господарят на Вселената гледа на мен. В Божиите очи аз съм съкровище, което Му носи радост. Бог вярва, че за нас си струва да даде всичко. Така че, когато мисля за Господ Иисус Христос, Който се ражда в нашия свят и умира на кръста, разглеждам жертвата Му в светлината на тази притча.

Разбираме колко ценно е нещо според това колко се заплаща за него. Иисус Христос даде всичко за мен на кръста. Следователно, не бива нито един ден от живота си аз да се чувствам така, сякаш нямам стойност. Уча се, когато се погледна, да си казвам на висок глас: „Аз съм ценна!“

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-04-10

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Да станем като децата
Да станем като децата
 

Децата са чисти, неподправени и необременени от света. Нека бъдем като тях.

Господ ни помни
Господ ни помни
 

Невъзможно е за Бога да ни забрави - ние сме Негови деца и Той ни е врязал на дланите Си.

Детска вяра
Детска вяра
 

Бог е мой помощник.