BG | EN

Блог

Не губи надежда

Дори когато не разбирам, ще продължа да се доверявам и надявам на Бога.

„А Той ѝ рече: „Дъще, твоята вяра те спаси. Иди си с мир и бъди излекувана от страданието си.“ (Мк., гл.5, ст.34*).

 Преди няколко години със съпругата ми правехме опити да имаме второ дете. След три спонтанни аборта за три години, ние се чувствахме разочаровани и объркани. Но дори и сърцата ни да бяха тъжни, намерихме сили и продължихме да се надяваме на безграничната мощ на Господ Иисус Христос.

Ние се молехме всяка сутрин и имахме тихо време, в което да подновим силите си. Бяхме особено насърчени от историята на жената в Марк, гл. 5. Тази жена запазва своята надежда, че ще оздравее дори след дванадесет години. Нейната вяра насърчи мен и съпругата ми да продължим да вярваме, че Господ ще отговори на молитвите ни.

Един ден в църквата ни се проведе съживително събрание. Имаше призив от амвона да се молим за преминалите през спонтанен аборт. Няколко месеца по-късно съпругата ми забременя отново. Въпреки че имаше кървене и трябваше да изкара бременността си на легло, нашето второ дете се роди здраво. Подобно на жената, която беше излекувана след дванадесет години, ние продължихме да се надяваме на Бога и бяхме благословени.

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-05-02

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Заслужава си чакането
Заслужава си чакането
 

Божият призив към търпение, макар и труден за изпълнение, носи голяма награда.

Голямата картина
Голямата картина
 

Господ притежава пълната картина на нашия живот, дори в момента да не можем да разберем нещо, което се случва.

Ценен за Бога
Ценен за Бога
 

Вместо да гледаме другите и да се сравняваме с тях, нека погледнем на Господ Иисус Христос, за да разберем колко ценни сме за Него.