BG | EN

Блог

Събирай и се моли

Молитвата може да промени мисленето и отношението ни във всяка ситуация.

Постоянствайте в молитвата с бодър дух и благодарност“ (Кол., гл. 4, ст. 2* )

Със съпругът ми обичаме да ходим на разходка из градските пътища. Преди няколко години решихме да събираме боклука, който се трупа по уличните канавки, откъдето минаваме. Удовлетворяващо е едновременно да се движим и дишаме чист въздух и да съдействаме за поддържане красотата на Божията земя. Това обаче може да бъде и напрягащо. След като сме почистили дадена зона, след няколко дни виждаме дори повече боклук от преди. В един момент аз се ядосах на тези постоянни нарушители, но след това промених отношението си и започнах да се моля. С всеки следващ отпадък, който събирах, аз казвах молитва за този, който го е изхвърлил там. Почти веднага Бог превърна моя гняв и изнервеност в прошка и емпатия.

Можем да обновим мислите и отношението си с молитва. Тя има способността да превръща омразата в любов, страха в доверие, гнева в прошка и отчаянието в радост. Като си напомняме да се молим, когато сме изправени пред негативни мисли, като страх и гняв, можем да ги преобразим така, че те да станат съобразни с Христовите мисли. Божият дар на молитвата притежава величествена сила!

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-04-22

Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Голямата картина
Голямата картина
 

Господ притежава пълната картина на нашия живот, дори в момента да не можем да разберем нещо, което се случва.

Ценен за Бога
Ценен за Бога
 

Вместо да гледаме другите и да се сравняваме с тях, нека погледнем на Господ Иисус Христос, за да разберем колко ценни сме за Него.

Не губи надежда
Не губи надежда
 

Дори когато не разбирам, ще продължа да се доверявам и надявам на Бога.