BG | EN

Блог

Тайната на радостното сърце

Външните обстоятелства в живота ни ще се променят, но вътрешната реалност на Христовото присъствие в сърцата ни никога няма да се промени.

„Винаги бъдете радостни“ (1 Сол., гл. 5, ст. 16*).

 Днешният стих е един от най кратките в Библията, но какво мощно послание носят тези три думи!

Стихът ни представя заповед, от което следва, че безрадостните християни са непокорни. И не само това – тук ни се казва да се радваме винаги. Но как е възможно подобно нещо?

Основният фактор, който трябва да имаме предвид, е източникът на нашата радост. Понякога се изкушаваме да мислим, че нивото на радостта ни е пряко свързана със ситуацията, в която се намираме. Колкото по-приятна е заобикалящата ни среда, толкова по-голяма ще е радостта ни. Проблемът с този начин на мислене е, че не всякога можем да избираме или контролираме обстоятелствата около себе си. Здравето ни може да се влоши. Възможно е да останем без работа. Да загубим любим човек. Нещо повече – няма гаранция, че щастливите обстоятелства ще доведат до щастливо сърце. Драматургът Джордж Бърнард Шоу казва, че в живота има два източника на нещастие: първият е да не получиш това, което желаеш, а вторият – да го получиш

Единственият сигурен източник на радост е Господ Иисус Христос. Външните обстоятелства в живота ни ще се променят, но вътрешната реалност на Христовото присъствие в сърцата ни никога няма да се промени.

Ако останем свързани с нашия Господ, заповедта да се радваме ще се изпълнява от само себе си.

 

Линк към оригиналната статия: https://todaydevotional.com/devotions/the-secret-to-joyfulness-2012-01-14

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Да отразяваме Божията любов
Да отразяваме Божията любов
 

Бог ни дава силата да изпълним заръчаното ни от Него, което за собствените ни сили е невъзможно.

Красива песен
Красива песен
 

Трудно е да живеем в хармония с всички хора, но, като християни, сме призовани именно на това.

Грижа за творението
Грижа за творението
 

Като настойници на Божието творение, всеки един от нас може да даде своя дял в помощ на защитата и опазването на нашата скъпоценна природа.