BG | EN

Блог

Приложението YouVersion празнува щастливо 10-ти рожден ден с 330 млн. изтегляния

Преди десет години апликацията за четене на Библията YouVersion е сред първите 200 продукта, предлагани на новооткритата платформа за приложения iTunes.

  Преди десет години апликацията за четене на Библията YouVersion е сред първите 200 продукта, предлагани на новооткритата платформа за приложения iTunes.

   След като за първите 3 дена приложението е изтеглено 83 хил. пъти, екипът на YouVersion разбира, че се случва нещо голямо. Днес YouVersion е изтеглено 330 млн. пъти, като само в Австралия тегленията са 2 млн., а създателят на апликацията признава, че е подценявал влиянието на леснодостъпната дигитална Библия, която можеш да побереш в джоба си.

  „Никога не бихме могли да предвидим резултатите, на които станахме свидетели: милиони хора по света са чели, слушали, споделяли и общували с Библията и едни с други по нов начин“, споделя Боби Грюинуолд, пастор на американската мегацърква Life.Church и основател на YouVersion.

  През последните десет години потребителите на YouVersion са:

- прочели 70 млрд. глави от Библията

- изслушали 12 млрд. аудио глави

- оставили 4 млрд. маркери, отбелязвания и бележки  

- завършили 2.4 млрд. дена от плановете за четене

  „Освен че оформя един нов начин за общуване с Божието слово и едни с други, библейското приложение YouVersion спомага за това Библията да достигне до нас в ежедневието ни“, това пишат от YouVersion в чест на годишнината от създаването си. 

  Те посочват, че нововъведения, като ежедневните стихове, напомнянията към плановете за четене и проследяването на дневните посещения, са спомогнали за формирането на нови навици при четенето на Библията.

  „Последните десет години бяха много повече, отколкото сме искали, мислили и сме си представяли, и вярваме, че това е едва началото. Като погледнем напред, се вълнуваме за това, че Бог използва технологиите по нов начин, като така прави възможна връзката между нашето всекидневие и Библията“, казва още основателят Боб Грюинуолд. 

  В близко бъдеще от YouVersion ще пуснат ново приложение Bible Lens, което ще сканира обектите в дадена снимка и, спрямо тях, ще предлага подходящ библейски текст към нея. След това ще създава висококачествено изображение с библейски стих към него, което да се споделя онлайн. В добавка приложението ще може да сканира и снимки в личния архив на потребителя, за да му помогне да види моментите от ежедневието си през призмата на Библията.

 

Източник: www.eternitynews.com.au

 

Превод от английски език: Йоанна Русева

Категория: Новини

Прочети още

Спасен от Библията на бойното поле
Спасен от Библията на бойното поле
Бог и конфликтът в Нагорни Карабах

Арменското библейско дружество сподели с Обединените библейски дружества в четвъртък историята на двадесетгодишен войник, който е ранен от шрапнели при взрив.

Имаш ли нужда от почивка?
Имаш ли нужда от почивка?
 

Средата на м. август. Улиците са значително опустели. Много от познатите ни вече са се запътили нанякъде, за да изкарат там своите отпуски. На други съвсем скоро това им предстои. Правилното отношение към физическата ни нужда от почивка е ключово.

Имаш сила за всичко
Имаш сила за всичко
 

Нашето тяло се влияе от външни фактори и това е безспорен факт. Нужни са ни вода, полезна и питателна храна, добър сън, движение и хубав въздух, за да се чувстваме добре и организмът ни да функционира правилно. Какво става обаче, когато средата в сърцето