BG | EN

Блог

Приложението YouVersion празнува щастливо 10-ти рожден ден с 330 млн. изтегляния

Преди десет години апликацията за четене на Библията YouVersion е сред първите 200 продукта, предлагани на новооткритата платформа за приложения iTunes.

  Преди десет години апликацията за четене на Библията YouVersion е сред първите 200 продукта, предлагани на новооткритата платформа за приложения iTunes.

   След като за първите 3 дена приложението е изтеглено 83 хил. пъти, екипът на YouVersion разбира, че се случва нещо голямо. Днес YouVersion е изтеглено 330 млн. пъти, като само в Австралия тегленията са 2 млн., а създателят на апликацията признава, че е подценявал влиянието на леснодостъпната дигитална Библия, която можеш да побереш в джоба си.

  „Никога не бихме могли да предвидим резултатите, на които станахме свидетели: милиони хора по света са чели, слушали, споделяли и общували с Библията и едни с други по нов начин“, споделя Боби Грюинуолд, пастор на американската мегацърква Life.Church и основател на YouVersion.

  През последните десет години потребителите на YouVersion са:

- прочели 70 млрд. глави от Библията

- изслушали 12 млрд. аудио глави

- оставили 4 млрд. маркери, отбелязвания и бележки  

- завършили 2.4 млрд. дена от плановете за четене

  „Освен че оформя един нов начин за общуване с Божието слово и едни с други, библейското приложение YouVersion спомага за това Библията да достигне до нас в ежедневието ни“, това пишат от YouVersion в чест на годишнината от създаването си. 

  Те посочват, че нововъведения, като ежедневните стихове, напомнянията към плановете за четене и проследяването на дневните посещения, са спомогнали за формирането на нови навици при четенето на Библията.

  „Последните десет години бяха много повече, отколкото сме искали, мислили и сме си представяли, и вярваме, че това е едва началото. Като погледнем напред, се вълнуваме за това, че Бог използва технологиите по нов начин, като така прави възможна връзката между нашето всекидневие и Библията“, казва още основателят Боб Грюинуолд. 

  В близко бъдеще от YouVersion ще пуснат ново приложение Bible Lens, което ще сканира обектите в дадена снимка и, спрямо тях, ще предлага подходящ библейски текст към нея. След това ще създава висококачествено изображение с библейски стих към него, което да се споделя онлайн. В добавка приложението ще може да сканира и снимки в личния архив на потребителя, за да му помогне да види моментите от ежедневието си през призмата на Библията.

 

Източник: www.eternitynews.com.au

 

Превод от английски език: Йоанна Русева

Категория: Новини

Прочети още

Чакай Господа
Чакай Господа
 

"И сега, Господи, какво чакам? Надеждата ми е в Теб" (Пс. 39, ст. 7).

Децата - специален Божи дар
Децата - специален Божи дар
 

Подбрани библейски стихове, които се отнасят до децата.

Какво можем да научим от жените в Стария Завет
Какво можем да научим от жените в Стария Завет
Две позабравени истории на жени от Библията, които решават да последват Божията воля, вместо своята

Какво казва Библията за жените Тъй като Бог ме е благословил с дъщеря, аз съм осъзнал важността на това да ѝ предам отговора на този въпрос. Докато наблюдавам как расте, виждам, че тя се интересува от истории и търси връзка между героините в тях.