BG | EN

Блог

Поглед в бъдещето

Книгата Откровение ни приканва да хвърлим поглед към бъдещето, за да се покаем за греховете си и да живеем с вяра – днес и всеки ден.

В „Коледна песен“ Духът на Коледата , Която Тепърва Ще Дойде показва на Ебенизър Скрудж мрачни картини от неговото бъдеще. Скрудж възкликва: „Не, призрако! О, не, не!... Чуй ме. Аз вече не съм човекът, който бях… Защо ми показваш това, щом за мене няма никаква надежда?

Чрез своя художествен герой Чарлз Дикенс иска да покаже на читателя една истина: Необходимите промени в живота днес водят до едно различно по-добро бъдеще.

Книгата Откровение насочва вярващите в Христос към тази реалност по един отрезвяващ, но и носещ надежда начин – не като художествена измислица, но като дълбока пророческа истина. Началните стихове в Откровение ни представят обещание: „Блажен е, който чете, блажени са и онези, които слушат думите на това пророчество и спазват написаното в него, защото е близко времето на тяхното изпълнение“ (Отк., гл. 1, ст. 3*).

Книгата Откровение ни приканва да хвърлим поглед към бъдещето, за да се покаем за греховете си и да живеем с вяра – днес и всеки ден. Можем да бъдем сигурни, че Начинателят и Завършителят на нашата вяра знае какъв ще бъде краят на историята и Той ни призовава да живеем в готовност, покаяние и надежда, докато вървим по пътя към вечността с Него.

 

Линк към оригиналната статия: https://www.intouchuk.org/read/daily-devotions/an-invitation-back-to-the-future

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Предай го на Бога
Предай го на Бога
 

Не преминаваме през никое изпитание сами, защото Бог е с нас.

Тези, малките
Тези, малките
 

Всеки живот е ценен в Божиите очи - така трябва да бъде и за нас.

Извън Божия обхват?
Извън Божия обхват?
 

Никой не е извън Божия обхват на прошка, спасение и промяна.