BG | EN

Блог

Застъпнически молитви

Молитвата за различните народи по лицето на Земята може да преобразява общества, семейства и отделни хора.

„И така, моля преди всичко да се отправят прошения, молитви, молби и благодарност за всички хора,… Защото това е добро и приятно пред нашия Спасител, Бога, Който иска да се спасят всички хора и да достигнат до познание на истината“ (1 Тим., гл. 2, ст. 1, 3 – 4*).

Върху глобуса в офиса ми се виждат континенти, държави и имена на градове по целия свят. Аз го завъртам внимателно всеки ден. Малко след това поставям пръста си върху глобуса, за да спра въртенето. Тогава започвам да се моля за хората и настоящата ситуация в страната, където е спрял пръстът ми.

Тази практика има огромен смисъл за мен. Тя ми напомня, че за застъпническата молитва няма ограничения. Аз се моля на Господ за спасението, духовното обновление и благополучието на хората от градове и страни, чиито имена почти не съм чувал. Искрено вярвам, че думите, отправени към Бога от смирено сърце, се простират далеч отвъд малкия Карибски остров, където живея.

Молитвата за различните народи по лицето на Земята може да преобразява общества, семейства и отделни хора, чиито лица мога само да си представям. Йоан, гл. 17 описва примера на Господ Иисус, Който се застъпва за народа: „Аз се моля за тях“ (ст. 9*). Тези думи са простички и все пак мощни. Ако Христос отделя време да се моли за Своите последователи и за останалите, то и ние можем да направим същото.

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-07-25

* Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Какво е необходимо?
Какво е необходимо?
 

Дали сме повече посветени на различни служения, отколкото сме посветени на Бога?

Като птица
Като птица
 

"Ще пея на Господа, докато съм жив, ще величая моя Бог, докато съществувам" (Пс. 104, ст. 33)

Красотата на Божието слово
Красотата на Божието слово
 

Сред шума на света има едно място на мир, където намираме мъдрост и сила - Библията.