BG | EN

Блог

Голямата картина

Господ притежава пълната картина на нашия живот, дори в момента да не можем да разберем нещо, което се случва.

„Защото само Аз зная намеренията, които имам за вас, казва Господ, намерения за добро, а не за зло, за да ви дам надежда за бъдещето“ (Йер., гл. 29, ст. 11*).

 

Майка ми се омъжи повторно, когато бях на четиринадесет години и се преместихме да живеем на мястото, където работеше вторият ми баща. То беше само на осемдесет километра, но усещането беше за стотици, понеже оставях приятелите, с които бях прекарал целия си досегашен живот. Около година и половина по-късно моят втори баща беше прехвърлен в един град на триста и двадесет километра разстояние. Бях ядосан, защото отново трябваше да изоставя приятелите си.

 

Като тийнейджър не виждах нищо добро в тези премествания. Божиите пътища обаче са неведоми. Това местене от едно на друго място ме накара да бъда по-малко интровертен и за мен стана по-лесно да срещам нови хора. Научих се да се адаптирам към новата среда и да се справям с променящите се обстоятелства.

 

Сега осъзнавам, че тези качества са били от голяма полза в живота ми. Господ притежава пълната картина на нашия живот, дори в момента да не можем да разберем нещо, което се случва. Историята на Йосиф от Битие е прекрасен пример за това. Въпреки че братята му възнамеряваха да накажат Йосиф и да му навредят, неговото преживяване в Египет послужи като голямо благословение за мнозина, включително и за неговото собствено семейство.

 

Бог вижда голямата картина. Нашата роля е да Му се доверим.

 

 

 

Линк към оригиналната статия: https://www.upperroom.org/devotionals/en-2023-05-1 

 

*Библейските цитати са от Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Прочети още

Радостно сърце
Радостно сърце
 

Независимо какво се случва около нас, винаги можем да се радваме в Божието присъствие.

Какво е необходимо?
Какво е необходимо?
 

Дали сме повече посветени на различни служения, отколкото сме посветени на Бога?

Господ ни помни
Господ ни помни
 

Невъзможно е за Бога да ни забрави - ние сме Негови деца и Той ни е врязал на дланите Си.