BG | EN

Блог

Четем ли повече Библията дигитално през 2021?

Кой е библейският стих на 2021 г. за YouVersion и какви са тенденциите в приложението им за четене на Библията

През този ноември приложението YouVersion премина границата от 500 млн. уникални инсталации. Хората, които инсталират приложението където и да е по света, също така продължават и редовно да го използват, за да четат Библията от него.


Следвайки рекордните нива, които бяха постигнати през 2020 г., общността на YouVerison остава с висок интерес към Библията и през 2021 г. Библейският стих, който достига най-високото място като Стих на 2021 г. на YouVersion, според това кои стихове са споделяни, отбелязвани и подчертавани най-често през годината, е: 


Преди всичко търсете царството на Бога и Неговата правда, а Той ще ви прибави всички тези неща.

(Евангелие от Матей, гл. 6, ст. 33*)


 „Насърчени сме да видим високите нива на интерес към Библията отново и през тази година, понеже това означава, че хората се обръщат към Бога и към Библията за отговори на своите въпроси. Дори и нашият Стих на 2021 г. показва желанието в  сърцата на всички в общността на YouVersion – да търсят Бога и да Го познават повече“, казва Боби Грюнвалд, основател на YouVersion. 

Моделите от времето на пандемията се затвърждават и през 2021 г

Преди времето на пандемията от YouVersion регистрират повишени нива на интерес към Библията всяка неделя, обикновено с 20% по-голям интерес от останалите дни от седмицата. Има обаче значителна промяна в моделите през последните две години. През м. март 2020 г., когато хората не могат да посещават църква, седмичният интерес към Библията нараства с 10% и продължава да расте през следващите няколко седмици. След като църквите започват наново да се отварят, се завръща и засиленият интерес към Библията всяка неделя, но не и за сметка на изградените навици за седмично четене на Библията. През 2021 г. интересът към Библията в дните от понеделник до събота е бил с 24% повече в сравнение с нивата от преди настъпването на пандемията. 

YouVersion също така наблюдава засилено използване на някои от предлаганите от приложението възможности, предназначени за споделено ползване, и тези нива се запазват високи и през 2021 г. По-специално, интересът към предлаганата възможност за следване на даден план за четене на Библията заедно с приятел рязко се повишава през периода на затваряне и продължава да има с 50% повече абонамента през 2021 г. в сравнение с нивата преди настъпването на пандемията.

„Отбелязвайки рекорд през 2020 г., сме много радостни да видим колко много хора продължават да имат същия ежедневен интерес към Библията, както и през изминалата година“, казва Греюненвалд. „Интересът им е надраснал онзи първоначален момент на нужда и се задълбочава, задълбочавайки взаимоотношението им с Бога“. 

Глобалният растеж продължава и след настъпването на пандемията

Географските области с най-бърз растеж както по отношение на инсталиране на приложението BibleApp, така и по отношение на ежедневния интерес към Библията, са Централна Африка и Южна Азия. По-специално, Конго отбелязва 49% ръст на интереса към Библията, в Пакистан се наблюдава 69% увеличение с всяка следваща година. Във всеки от тези региони споделянето на библейски стихове, преглеждането на видеа и търсенето в Библията и допълнителните материали остават с високи нива през цялата година. 

През този ноември приложението YouVersion премина границата от 500 млн. уникални инсталации. Хората, които инсталират приложението където и да е по света, също така продължават и редовно да го използват, за да четат Библията от него. 

Само през 2021 г. в общността на YouVersion има: 

  • Прочетени 55.8 млрд. глави
  • Прослушани 8.2 млрд. глави в аудио формат
  • Създадени 2.4 млрд. подчертавания, отбелязвания и бележки
  • Завършени 1.4 млрд. „дни“ от планове за четене от Библията

За YouVersion

Създадено от църквата Life.Church, приложението за четене на Библията BibleApp на YouVersionсъздава различни, свързани с Библията преживявания, чрез които се старае да насърчи и предизвика хората да търсят Бога през всеки един ден. То предлага за безплатно четене Библията на повече от 1750 езика и е инсталирано на повече от 500 милиона отделни устройства. BibleApp For Kids (Библейското приложение на YouVersion, специално направено за деца), което е било създадено в партньорство с организацията OneHope през 2013 г., помага на децата да се запознаят с библейските истории посредством интерактивни анимации и забавни дейности. То е инсталирано на повече от 76 милиона отделни устройства.  

 

*Библейският цитат е според текста на Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013. 


Линк към оригиналната статия: https://www.prnewswire.com/news-releases/youversion-reveals-2021-verse-of-the-year-and-bible-app-trends-301434951.html


Снимка: Priscilla DuPreez/Unsplash.com


Категория: Статии

Прочети още

Библията - вечното Божие слово
Библията - вечното Божие слово
 

Какво казват някои известни личности за Библията

Децата - специален Божи дар
Децата - специален Божи дар
 

Подбрани библейски стихове, които се отнасят до децата.

Радвай се, Благодатна!
Радвай се, Благодатна!
 

Бог избира различни хора за Своите специални мисии и това, което търси в тях, не са някави особени качества, но смирение и покорство.