ПОЛИТИКА НА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА BIBLESOCIETY.BG

ПОНЯТИЕ ЗА ЛИЧНИ ДАННИ

Сдружение „БЪЛГАРСКО БИБЛЕЙСКО ДРУЖЕСТВО“ е официален администратор на лични данни с регистрационен № 886640/05.10 2017 г. в „Комисия за защита на личните данни“. Личните данни, които Електронният магазин (https://biblesociety.bg) събира, за да може да бъде направена поръчка, съобразно Общите условия са следните:

- име, презиме, фамилия;

- личен/служебен имейл адрес;

- личен/служебен стационарен или мобилен телефонен номер;

- адрес на доставка;

- данни за издаване на фактура на юридически лица (наименование, ЕИК, дан.№, МОЛ, адрес);

Електронната поща, предоставена при първоначалната регистрация на Потребителя/Клиента, както и всяка следваща електронна поща, използвана за обмен на изявления между Потребителя/Клиента и Доставчика, е „Основен контактен електронен адрес“ по смисъла на Общите условия.

Идентифициране на Потребителя/Клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог-файлове на сървъра на www.biblesociety.bg, съхранение на IP адреса на Потребителя/Клиента, както и горепосочената лична информация.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ (COOKIES)

Бисквитките са важен компонент за коректното функциониране на почти всеки сайт в интернет.

Бисквитките (HTTP Cookies) са малки текстови файлове, които уеб сървърът може да запише на Вашето устройство/браузър, когато посещавате сайта. При следващо посещение на страница на сайта, браузърът изпраща обратно към сървъра информацията в така създадените бисквитки.

За да сме сигурни, че получавате най-подходящата информация и най-доброто обслужване, когато посещавате платформата ни, ние използваме т.нар. „бисквитки“ (cookies). Те ни помагат (както и на други упълномощени трети лица) да Ви осигурим персонализирано преживяване при използване на услугите ни, да ги подобряваме и да Ви предоставяме по-релевантно съдържание.

Ние и нашите доставчици на услуги можем да използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки (еssential cookies)

Те са необходими, за да може сайтът да изпълнява своите основни функции. Тоест – не би могъл да функционира без тях. Такива бисквитки са например: за потребителски сесии и спомагателни функции, свързани с тях.

Бисквитки за функционалност и ефективност (performance and functionality cookies)

Тези бисквитки се използват за други важни функции, като например:

- За да можем да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашата платформа или използвате нашите услуги;

- За запомняне на потребителски преференции (пр. какви настройки сте избрали, за кой град желаете да разглеждате предложения и др.);

- За да можем да Ви препоръчваме услуги, отговарящи на Вашите предпочитания;

- За събиране на информация за начина, по който посетителите използват платформата ни, за да можем да я поддържаме в най-добър вид и да подобряваме услугите ѝ;

- За временно съхраняване на анонимна информация, която ни помага максимално добре да Ви предоставяме релевантни предложения;

- За други спомагателни функции.

Бисквитки на трети страни, с цел преброяване на посещаемостта

Използваме няколко външни услуги, които също могат да създават бисквитки в браузъра Ви. Тези бисквитки се управляват от съответните услуги и не се контролират от нас. Информацията в тях е анонимизирана. Предназначението е на тези външни услуги е да преброяват анонимно статистическа информация за посещаемостта на сайта ни, за да можем да следим ефективността на услугите ни и да ги подобряваме.

Този сайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставен от Google, Inc.

Google Analytics използва „бисквитки“, които са текстови файлове, поставени на компютъра си, за да помагат в анализирането на това как потребителите използват сайта. Почти всички добре знаят сайтове на Google вид използват бисквитки, така че това е често срещана практика.

Информацията, генерирана от бисквитка за вашето ползване на сайта (включително вашия IP адрес), ще бъде предадена на и съхранявани от Google на сървъри в САЩ. Google ще използва тази информация за целите на оценка на използването на уебсайта, съставяне на отчети за дейността сайт за оператори на уебсайтове и предоставяне на други услуги, свързани с дейността сайт и използването на интернет. Google може да прехвърли тази информация на трети лица, когато се изискват, за да го направи по закон, или когато тези трети страни обработват информацията от името на Google. Google няма да свързва IP адрес с други данни, съхранявани от Google. Можете да откажете използването на бисквитки, като изберете подходящите настройки на вашия браузър, обаче имайте предвид, че ако направите това, може да не сте в състояние да използвате пълната функционалност на този уебсайт. Чрез използването на този уебсайт, Вие се съгласявате с обработката на данни за вас от Google по начина и за целите, посочени по-горе.