BG | EN

Блог

Обединените библейски дружества за Били Греъм: „Мъж по Божието сърце“

Ръководителите на Обединените библейски дружества отдадоха дължимото на покойния пастор Били Греъм, който си отиде от този свят на 21 февруари 2018 г. на 99 г.

    Ръководителите на Обединените библейски дружества отдадоха дължимото на покойния пастор Били Греъм, който си отиде от този свят на 21 февруари 2018 г. на 99 г.   

   „Били Греъм без съмнение беше един от най-обичаните и най-вдъхновяващи християнски водачи на нашето време“, коментира президентът на Обединените библейски дружества д-р Робърт Кънвил – личен приятел на пастор Греъм и асоцииран евангелизатор към Billy Graham Evangelistic Association в Индия. „Той беше обикновен човек, в чийто необикновен живот Евангелието се виждаше на дело и помогна на други също да живеят по този начин. Копнееше да види библейското животопроменящо послание разпространено по целия свят – цел, изцяло споделена от всички Библейски дружества по света. Присъединяваме се към християните от целия свят, които отдават благодарност към Бога за живота и наследството на този забележителен човек“.

    „Били Греъм беше човек според Божието сърце, призван като някой от великите библейски пророци, да достигне с думите си до живота на милиони хора“, добавя Майкъл Перо, генерален директор на Обединените библейски дружества. „Той оказа изключително влияние на много от световните водачи и доведе много от тях до вярата. Всеки един от нас вероятно познава някой, който е бил повлиян от пастор Греъм. Той беше изключителен Божий човек на XX и XXI в. Небесата приветстваха един от своите най-верни служители, докато земята загуби един от своите най-влиятелни водачи“.

    Пастор Греъм е имал близки връзки с Американското библейско дружество, което е осигурявало издания на Св. Писание за хилядите хора, посещаващи неговите евангелизационни събрания. Той е негов почетен член от 1965 г., а също така е получил и две отличия: специалната награда на Американското библейско дружество през 1995 г. и награда за цялостен принос през 2006 г. Освен това, пастор Били Греъм е служил като вицепрезидент на Обединените библейски дружества в периода 1963-1966 г. „Пастор Греъм е велик източник на мъдрост и вдъхновение в развиването на материали и стратегии за увеличаването на популярността и познаването на Библията“, коментира Рой Петерсън, президент и изпълнителен директор на Американското библейско дружество.

   Обединените библейски дружества се присъединяват към милионите, които скърбят за загубата на пастор Греъм и благодарят за вечното наследство, което той е оставил след себе си.

Настъпи и моето време да си отида. С добрия подвиг се подвизавах, 
пътя свърших, вярата опазих. Вече ме очаква венецът на правдата,
който ще ми даде в отредения ден Господ.

Второ послание на ап. Павел до Тимотей, гл. 4, ст. 6-8*

Пастор Греъм, придружен от своята съпруга Рут и по-големия им син Франклин, пътува до Китай за първи път през 1988 г.

 
На 21 април 1988 г. пастор Греъм и Франклин посещават Amity Printing Press в Нанжинг и лично стават свидетели на отпечатването на китайската Библия. Печатницата Amity Printing Press, най-голямата специализирана печатница за Библии в света, е основана през 1987 г. с подкрепата на Обединените библейски дружества. Годишно в нея се отпечатват многомилионни тиражи на Св. Писание на различни езици за целия свят, включително и за България.  

Пастор Греъм коментира: „Бях чувал толкова много за този проект, но за да схвана значението му, трябваше лично да го видя […]. Благодаря на Бога за това!“. Той обобщава посещението си с думите: „Изключително съм развълнуван да видя да се печатат толкова много Библии!“

„Някой ден ще прочетете или чуете, че Били Греъм е починал. Не вярвайте на нито една дума от това съобщение. Аз ще бъда по-жив, отколкото съм сега. Просто ще сменя адреса си. Ще съм отишъл в Божието присъствие“ - Били Греъм.

*Библейските цитати са според текста на Библия, нов превод от оригиналните езици © Българско библейско дружество 2013

Източник: www.unitedbiblesocieties.org

Категория: Новини

Прочети още

Божието слово в сърцата ни
Божието слово в сърцата ни
 

Заучаването на стихове от Божието слово наизуст означава да ни бъдат на разположение винаги, когато имаме нужда от тях.

Сила в немощ
Сила в немощ
 

"Признайте, че силата принадлежи на Бога; превъзходството Му е защита над Израил и силата Му стига до облаците" (Пс. 68, ст. 34 РИ).

Моделирани от Господаря
Моделирани от Господаря
 

Ние сме глината, Бог е Грънчарят и Той има правото да ни моделира по Своята воля.