BG | EN

Блог

Нов исторически рекорд: Библията е преведна вече на 700 езика

От тази година над 5,7 млрд. души или около 80% от населението на света ще може да намери целия текст на Библията на своя роден език.

 

Това обявиха от Обединените библейски дружества (United Bible Societies) в началото на месец август. Мащабната цел на организацията е в следващите две десетилетия текстът на Библията да бъде преведен на още 1 200 езика в световен мащаб, които се говорят от близо 600 млн. души.

С последния исторически рекорд Библията затвърждава мястото си на най-превежданата книга за всички времена. Освен най-превежданата книга Библията е и най-продаваната и най-четената книга в света.

Според progress.bible за последните 30 години преводите на Библията са нараснали двойно, като към 1990 г. текстът на Свещеното писание е бил достъпен едва на 351 езика.

Обединените библейски дружества са най-мащабната организация за превод и разпространение на библейския текст в света с дъщерни сдружения в 240 страни. Организацията е подкрепила и осъществила близо 75% от всички цялостни библейски преводи. 

Източник: https://unitedbiblesocieties.org

Категория: Новини

Прочети още

Тайната на радостното сърце
Тайната на радостното сърце
 

Външните обстоятелства в живота ни ще се променят, но вътрешната реалност на Христовото присъствие в сърцата ни никога няма да се промени.

Сила в немощ
Сила в немощ
 

"Признайте, че силата принадлежи на Бога; превъзходството Му е защита над Израил и силата Му стига до облаците" (Пс. 68, ст. 34 РИ).

Чакай Господа
Чакай Господа
 

"И сега, Господи, какво чакам? Надеждата ми е в Теб" (Пс. 39, ст. 7).